Henk de Pater

Henk de Pater heeft meer dan twintig jaar ervaring als adviseur en projectmanager in (duurzame) energieprojecten. Hij werkt zowel voor opdrachtgevers als -nemers. Voor BLIX werkt hij als senior consultant voor windenergie-op-zee-projecten en als package manager balance of plant bij wind-op-land-projecten.

Henk is een zeer vaardige internationale projectmanager in de fase van inkoop en bouw van windparken op land en zee. Hij is voor toekomstige windparken Hai Long 2 & 3 in Taiwan de risicomanager van BLIX. Daarnaast is hij namens BLIX verantwoordelijk voor de civiele en elektrische infrastructuur bij windparken Etten-Leur, Bijvanck, Weijerswold en Coevorden-Zuid. In het recente verleden werkte Henk voor Eneco als technisch manager, plaatsvervangend projectdirecteur en windturbine package manager op het 900 MW Navitus Bay wind-op-zee-project in Engeland. Voor Boskalis was hij tender- en ontwerpmanager tijdens het ontwikkelen en fabriceren van de mono-palen en transitiestukken bij het Veja Mate wind-op-zee-project. Het Danish Investment Fund and Copenhagen Infrastructure Partners gaf hem opdracht de fabricage van het Schotse Beatrice wind-op-zee-project te managen.

“Een project is succesvol als het aan drie criteria voldoet: op tijd, binnen budget en conform afgesproken kwaliteitseisen. Succesvolle projecten zijn grotendeels afhankelijk van de inzet van mensen en de teamgeest. Ik zorg voor de balans tussen de ‘blauwe’ en ‘menselijke’ kant. De blauwe kant zie ik als: details, interfacing, projectkennis, processen en structuur. De menselijke kant gaat over: het welbevinden, de motivatie en verantwoordelijkheden van teamleden.”